Price iz dijaspore

Epizoda 120 - Nas imigracioni advokat u Americi - Marko Karadzic

July 28, 2021

Interesuje vas virtuelna kancelarija? Onda je Otvaranje firme .com pravo mesto za vas! 

Virtuelna kancelarija u Beogradu - prvi mesec besplatno pozivom na podcast Priče iz dijaspore. Otvaranje firme u Srbiji za strance, kao i za domaće državljane, možete naručiti online.

Patreon donacije za dalji razvoj podcasta Priče iz dijaspore  

Moj današnji gost na podcastu je Marko Karadžić, nekadašnji državni sekretar pri Vladi Republike Srbije i učesnik Survivora, a danas imigracioni advokat u Americi.

Sa Markom sam razgovarao o njegovom odrastanju u Srbiji, studijama prava u Beogradu, prvim radnim angažmanima u oblasti ljudskih prava, ulozi savetnika pri Narodnoj skupštini Republike Srbije, poziciji državnog sekretara pri Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, ali i emigraciji za SAD. U drugom delu razgovora posebno smo se osvrnuli na to kako se postaje advokat u Americi, kako izgleda pravosudni ispit (bar exam), ali i kako izgleda baviti se imigracionim pravom u praksi odnosno sa kakvim se sve slučajevima Marko sreće tokom svog dnevnog posla.

Ukoliko ste mladi pravnik i interesuje vas kako izgleda baviti se advokaturom u Americi, onda ne smete da propustite ni ovu epizodu Priča iz dijaspore!

Za više korisnih informacija o adaptaciji na američki sistem i životu u Americi posetite Blog Američki San

Priče iz dijaspore možete slušati na svim dostupnim audio platformama!

Apple Podcast
Spotify
Google Podcasts
Podbean

Podbean App

Play this podcast on Podbean App