Price iz dijaspore

Epizoda 122 - Srpkinja u Kongresu! - Irena Vidulovic

August 11, 2021

Interesuje vas virtuelna kancelarija? Onda je Otvaranje firme .com pravo mesto za vas! 

Virtuelna kancelarija u Beogradu - prvi mesec besplatno pozivom na podcast Priče iz dijaspore. Otvaranje firme u Srbiji za strance, kao i za domaće državljane, možete naručiti online.

Patreon donacije za dalji razvoj podcasta Priče iz dijaspore  

Moja današnja gošća na podcastu je Irena Vidulović, ekspertkinja za ljudska prava koja danas radi kao savetnica pri Američkoj komisiji za ljudska prava u Vašingtonu.

Sa Irenom sam razgovarao o njenom iseljenju u Ameriku, srednjoj školi u Kaliforniji, studijama istorije u istoj saveznoj američkoj državi, prelasku za Vašington i početnim poslovima pri Američkom Kongresu, kao i master studijama na čuvenom Georgetown-u. U drugom delu razgovora posebno smo se fokusirali na Irenin rad u Američkom Kongresu (u kome je radila za čak 3 kongresmena!), Ireninu ulogu u reizboru Obame za predsednika SAD-a 2012-godine, ali i Irenin današnji posao pri Američkoj komisiji za ljudska prava.

Ukoliko vas interesuje kako izgleda raditi za Američki Kongres odnosno kako izgleda raditi u srcu donošenja političkih odluka u SAD-u, onda ne smete propustiti ni ovu epizodu Priča iz dijaspore!

Za više korisnih informacija o adaptaciji na američki sistem i životu u Americi posetite Blog Američki San

Priče iz dijaspore možete slušati na svim dostupnim audio platformama!

Apple Podcast
Spotify
Google Podcasts
Podbean

Podbean App

Play this podcast on Podbean App