Price iz dijaspore

Epizoda 154 - Natasa Bartula Hebert, nasa knjizevnica iz Montreala

April 27, 2022

Interesuje vas virtuelna kancelarija? Onda je Otvaranje firme .com pravo mesto za vas! 

Virtuelna kancelarija u Beogradu - prvi mesec besplatno pozivom na podcast Priče iz dijaspore. Otvaranje firme u Srbiji za strance, kao i za domaće državljane, možete naručiti online.

Da li ste već čuli za Balkanski kutak? Balkanski kutak je platforma koja okuplja celu ex-Yu dijasporu na jednom mestu. Zanima vas gde je najbliži ex-Yu restoran, naš advokat, doktor, sportski klub, kada je sledeća svirka ili dečija priredba? Posetite Balkanski kutak . com i jednim klikom pronađite ex-Yu dijasporu i njene događaje u Vašem okruženju.

Trenutno možete pronaći ex-Yu dijasporu u Berlinu, Hamburgu i Nirnbergu, a uskoro i u ostalim gradovima Nemačke a i širom sveta. Registrujte se na Balkanski kutak . com i utičite na dalji razvoj i širenje platforme vašim konstruktivnim pitanjima i sugestijama.

Jednokratne donacije za dalji razvoj podcasta Priče iz dijaspore možete ostvariti putem PayPala 

Na podcastu Priče iz dijaspore danas se bavimo literarnim stvaralaštvom moje današnje gošće, Nataše Bartule Hebert.

Natašu danas zatičemo u Montrealu (Kvebek, Kanada), gde piše svoj drugi istorijski roman - nastavak romana "Dubrovnik, grad Nodbožićki". Nataša je prešla dug put od rodne Bosne i Sarajeva, preko Ivanjice gde je izbegla 1992. godine, do odlaska za Kanadu i Kvebek nekoliko godina kasnije. Sa Natašom sam razgovaramo o njenim izbegličkim iskustvima, odluci da napusti Balkan i sreću potraži u nekoj drugoj, dalekoj zemlji, a posebno o njenom literarnom stvaralaštvu. Detaljnije smo se dotakli Natašinog prvog romana "Izbegličke suze", emigrantskog romana "Ljiljana, jabuko moja", a posebno "Dubrovnika grada Nadbožićkog". Ukoliko vas interesuje emigrantska književnost, kao i kako izgleda baviti se pisanjem u tuđini, onda ne smete da propustite ni ovu epizodu podcasta Priče iz dijaspore!

Natašin website preko koga možete poručiti Natašine knjige

Priče iz dijaspore možete gledati i na YouTube-u

Podbean App

Play this podcast on Podbean App